facebook
MobAmbient
  dan@mobambient-sofa.ro   0727 421 480
  Autentificare Creează cont
Cum alegem patul de dormitor?

Cum alegem patul de dormitor?

Alegerea patului de dormitor


Cu toții ne dorim un somn odihnitor într-un pat de dormitor confortabil cu o saltea adecvată. Dormitorul este pentru majoritatea dintre noi o oază de relaxare. Cumpărarea unui pat nou este o decizie importantă pentru fiecare dintre noi iar atunci când vă decideți să achiziționați unul trebuie să luați în considerare următoarele elemente: stiluri și tipuri disponibile, dimensiuni, materialul din care este fabricat. Designul patului și structura sa sunt la fel de importante. 
Alegerea unui pat bun se face după mai multe criterii de selecție: materialul din care este conceput, design și stil, culoare și finisaje, spațiu de depozitare disponibil, dimensiuni, tip de saltea. În piață veți găsi o varietate de paturi pentru dormitorul dumneavoastră: paturi tapițate, paturi cu platformă, paturi tip divan, paturi din lemn masiv, paturi cu spațiu pentru depozitare, paturi din PAL melaminat. 
Indiferent de stil sau tip paturile de dormitor au în componența lor următoarea structură:

Cadrul de pat


Producătorii de rame de pat folosesc o varietate de materiale pentru a oferi nu numai suport pentru saltelele moderne, dar și alegeri de natura estetica pentru diversitate de decor, precum și preferințe in functie de dimensiuni și utilitate în depozitare.

Cadrul de pat din lemn

cadru pat de lemn

Unele dintre cele mai populare paturi utilizează materialele de construcție tradiționale, lemnul fiind unul dintre cele mai utilizate materiale în materie de cadre de pat.
Cele mai frecvente lemne folosite în rame de pat sunt:
Fag – un lemn greu, tare, cu rezistență crescută la presiune, fibră dreaptă, cu textura fină spre medie.
Pin - un lemn moale folosit în rame și lamele.
Arțar - un lemn durabil, mediu-dur, care poate fi pătat cu ușurință. 
Stejar - lemn durabil și foarte dur utilizat în mobilier de calitate superioară.
Durata medie de viață a unui cadru de lemn este de aproximativ 10 ani. Acarienii, alergenii și, desigur, gradul de uzură duc la deterioarea parțială sau totală a cadrului de lemn. Uneori puteți repara cadrele de pat care au anumite probleme, iar alteori cadrele trebuie doar înlocuite.

Cadrul de pat din metal

Cadru pat metal

Cadrul metalic este popular ca bază solidă pentru alte materiale sau pur si simplu doar el în sine.
Deși sunt robuste, greutatea suplimentară a cadrelor de pat din metal ar putea provoca probleme proprietarilor atunci când vine vorba de schimbarea casei sau de renovarea casei. Rama de pat din metal este o alegere bună, dar nu oferă eleganța camerelor pe care o va avea rama de pat din lemn.

Cadrul de pat din PAL melaminat

Cadru pat din PAL melaminat

Atunci când este montat corect PAL-ul melaminat devine o opțiune de lungă durată, ieftină și rezistentă în timp. Plăcile de PAL se pot dubla, grosimea ramei ajungand la 36 mm (în loc de 18 mm cât este grosimea PAL-ului normal). În afară de prețul scăzut, atunci cînd utilizați PAL-ul melaminat, aveți avantajul de a alege o multitudine de nuanțe în culori pastelate sau intense, suprafețe mate, striate sau lucioase.

Aproape orice cadru de pat poate fi tapițat fie cu material textil (stofă, pluș, catifea), piele sau imitație de piele. În funcție de modelul de pat dorit, dimensiunea ramei patului poate varia. Dacă doriți un pat așezat pe picioare atunci rama va fi una îngustă. Dacă patul este așezat direct pe podea atunci veți putea crea un spațiu de depozitare în interior, pe care îl puteți accesa fie de sus prin ridicarea somierei, fie pe lateral cu ajutorul unor sertare.

Tăblia de pat

Tablia de pat

Tăbliile de pat sunt disponibile într-o varietate de modele, materiale și culori. În functie de stilul ales, tăblia de pat face ca dormitorul dumneavoastră să fie primitor, oferindu-i un aer sofisticat. Vă puteți transforma complet dormitorul într-unul plin de stil. Cu noptierele potrivite, creați un spațiu confortabil, plăcut, relaxant în orice dormitor.
Există trei tipuri cunoscute de tăblii: tăblia montată pe perete, tăblia încorporată în cadrul patului și tăblia de sine stătătoare, multifuncțională, cu spații de depozitare.
Tăblia poate avea lătimea patului sau se poate întinde pe toată lătimea peretului (cuprinzând atât patul cât și noptierele). Materialul din care este confecționată: tapițată, metalică, PAL sau în diverse combinații (tapițată și cu ramă de lemn, PAL, etc.)

Tăblia tapițată este formată dintr-un cadru de lemn/PAL, cu un strat de burete și finisată cu diferite tipuri de materiale (stofă, pluș, catifea, piele naturală sau ecologică). Poate avea finisaje diferite, cusături care crează diferite modele, tip Chesterfield, cu nasturi îmbrăcați în stofă sau cu sticlă. Poate avea diverse înălțimi sau înclinații care să faciliteze o poziție comodă pentru a citi o carte sau a viziona un film la TV.

Suportul de saltea


Exista 2 tipuri de suport pentru saltele: suportul din PAL și suportul tip somieră.

Suportul de saltea din PAL

Pat cu sertare

Există paturi care înlocuiesc somiera cu o placă din PAL. Placa de PAL se sprijină la rândul ei pe un suport tip fagure. Suportul tip fagure din PAL se prinde de cadrul patului, peste care se așeaza 2 bucăți de PAL pentru a susține salteaua. Aceste plăci favorizează acceul la spațiu de depozitare, în cazul în care nu se realizează sertare pe laterale sau în capăt.
Avantajul acestui suport este ca oferă o susținere mai fermă pentru saltea.
Dezavantajul este că nu permite aeresirea saltelei, de aceea se recomandă întoarcerea saltelei de pe o parte pe cealaltă la intervale mai mici de timp .

Somiera

O somieră bine aleasă împreună cu salteaua adecvată vă asigură un somn odihnitor și vă ajută ca, de-a lungul somnului, să mențineți coloana vertebrală în poziția corectă, asigurându-vă astfel sănătatea corpului dumneavoastră.
Există 2 tipuri de somiere: somieră fixă și somieră cu mecanism (rabatabilă).

Somieră fixă
Somieră fixă pentru pat

De lemn masiv, se prinde de cadrul patului, cu lamele groase de câțiva centimetri, din lem ușor.
Metalică, cu picioare, caz în care cadrul are rol doar de design, încadrează somiera.
În acest caz spațiul poate fi accesat doar prin intermediul sertarelor laterale sau frontale.

Somiera rabatabilă
Somieră rabatabilă pentru pat

Este formată din cadru metalic, lamele din lemn de fag (în general) ușor flexibile, 
balama specială fixată în cadrul patului, care permite mișcarea de ridicare a somierei,
pistoane cu gaz care împing somiera în sus pentru a ușura ridicarea acesteia.

Articole recomandate

Comentarii

Katy

Katy

Buna ziua, Vrea sa stiu cat ar costa cele 3 piese de mobila pentru dormitor. Un pat cu picioare simplu (H= 40cm, latimea = 160 cm, lungimea 200 cm ) Sifoner cu usi culisante o singura culoare L =180 cm , latimea = 60 cm, H= 200cm Servanta cu 2 usi ( interior 3 sertare ). Culoarea cires. Multumesc mult


Răspuns: Revenim pe mail, cat mai curand, cu oferta estimativa de pret. Va multumim!

Lasă un comentariu

Cumpărături fără risc Conexiune securizată Plată prin transfer bancar Produse de calitate, producție proprie
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri