facebook
MobAmbient
  dan@mobambient-sofa.ro   0727 421 480
  Autentificare Creează cont
Cum să alegeți cel mai bun mobilier de dormitor

Cum să alegeți cel mai bun mobilier de dormitor

Mobila de dormitor - generalități și componență

Vă doriți un dormitor care să vă reflecte personalitatea, în care să vă simțiți reconfortant, să vă creați un spațiu perfect de refugiu și relaxare?
V-ați imaginat dormitorul perfect de atatea ori, cald, spațios, luminos, primitor dar cînd v-ați apucat de mobilarea lui ați descoperit că procesul poate părea de-a dreptul copleșitor, mai ales atunci când nu beneficiați de sfatul unui designer de interior.
În alegerea unui mobilier pentru dormitor, ar trebui să vă ghidați după o regulă simplă - ar trebui să fie confortabil și practic. În acest caz, este necesar să se țină seama de estetica și funcționalitatea mobilierului. 
Cum v-ați imaginat dormitorul perfect, în ceea ce privește mobilierul? Cu siguranță, toți avem un răspuns diferit la această întrebare. Dar chiar și cu atâtea modele și idei diferite, există însă câteva lucruri pe care toate dormitoarele le au în comun și de care trebuie să țineți cont. Iată câteva sfaturi simple pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă.

Spațiul
Mobila se asează în funcție de configurația spațiului (intrarea în cameră, ferestre). Elementele mobilei în general păstrează același stil vizual dar cromatica poate fi diferită (toată mobila aceeași culoare sau să conțină elemente din alte culori, contrastante). 
Stilul
Care este stilul de decor interior pe care îl preferați? Curat și minimalist, cald și rustic, sau clasic și tradițional? Mobilierul, elementele de feronerie (mânere, butoni, cuiere, balamale, glisiere, console, picioare pentru mobile, etc.) precum și accesoriile decorative (perne, oglindă decorativă, cutii pentru depozitarea bijuteriilor și a cosmeticelor, rafturi și obiecte de decor pentru pereți) pe care le alegeți trebuie să reflecte acest stil. 
Exemplu: 
-pentru mobila de dormitor în stil clasic se folosesc mânere antichizate, linii curbe, iar materialul preponderent este lemnul masiv sau MDF-ul (înfoliat sau vopsit);
- pentru dormitoarele moderne se folosesc în special linii drepte, materiale mai usoare (PAL melaminat) care sunt completate de tehnologii (lămpi pe led aplicate pe tăblia patului, lumini în interiorul dressingului și al sertarelor). 

PIESELE DE MOBILIER DINTR-UN DORMITOR OBISNUIT

Piesa centrală a camerei este, desigur, patul cu noptiere alături. De asemenea, veți avea nevoie de un dressing și/sau de un șifonier de haine în dormitor, cu excepția cazului în care aveți spațiu pentru un dressing separat. Un loc pentru televizor, o masă de toaletă, poate și o canapea sau un fotoliu ar putea fi, de asemenea, pe lista dvs. de must-have.

Patul

Există mai multe tipuri de paturi pentru dormitoare, disponibile în forme și mărimi adaptate fiecarui stil.

pat tapitat


Tipuri de pat: standard, divan, cu tăblie tapițată sau normală.
Sustinere: pe picioare (lemn, metal sau plastic), sau fară picioare (cu cadru), pentru creare spațiu de depozitare.
Suport saltea: fără somieră (structura tip fagure de lemn care susține o placă de PAL pe care stă salteaua), cu somieră fixa (cadru de lemn sau metal) sau pat cu somieră rabatabilă (cadru metalic).
Dimensiune: simplu sau dublu (cu lațimi intre 80 cm si 180 – 200 cm).
Stil: clasic, contemporan, modern, rustic, traditional.
Material: PAL, lemn masiv sau tapițat.

Dressing

Atunci când vă alegeți dressing-ul trebuie să țineți cont de urmatoarele aspecte: stil, culoare, formă și dimensiune, compartimentare interioară. Cel mai important lucru este să țineți cont de dimensiunile dormitorului în care va fi montat. 
Interioarele se pot crea în funcție de necesitățile fiecărui client, pentru a folosi la maxim spațiul disponibil.

dressing alb lucios

Tipuri: dressing cu uși glisante sau deschidere normală (uși simple cu balamale), cu sertare exterioare sau interioare.
Finisaje: combinatii de PAL, MDF, oglinda, sticla colorata.
Susținere: picioare (lemn, plastic sau metal) sau 
Material: în general din PAL melaminat sau MDF, rareori din lemn masiv.
Contine: suport umerașe, suport pantaloni, suport cravate, rafturi, sertare, cosuri culisante, spatii de depozitare. 

Comodă

Este piesa de mobilier care îmbină utilitatea cu designul. Pe comodă puteți amplasa televizorul, un sistem audio sau diverse obiecte decorative ce vor înfrumuseța încăperea și va reflecta stilul dumneavoastră, iar în interior (în sertare sau pe rafturi) puteți depozita o gramadă de lucruri uzuale (prosoape, lenjerie etc.)

mobila pentru dormitor - comoda

Tipuri: cu sertare sau cu uși.
Material: Din PAL sau MDF
Susținere: picioare (lemn, plastic sau metal) sau 
Stil: clasic, contemporan, modern, rustic, traditional, vintage

Noptiere

Sunt considerate a fi o extensie a patului si dupa pat, sunt urmatoarea cea mai importantă  piesă de mobilier. Dacă spațiul permite, planificați să aveți o noptieră pe fiecare parte a patului.

mobila pentru dormitor - noptieră

Material: PAL melaminat sau MDF, mai rar din lemn masiv
Tipuri: Cu picioare, fara picioare sau suspendate (prinse de pat sau de tablia acestuia)
In general au aceeasi inaltime cu cea a patului

Masa de toaletă

O adevarată oază a frumuseții, indispensabilă ritualurilor de frumusete.

mobila pentru dormitor - măsuță de toaletă

Material: lemn masiv, MDF, PAL melaminat.
Componență: sertare, oglindă și blat.
Tipuri de finisaje: lucioasă, mată, pictată manual.
Stil: classic, modern, traditional, vintage.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Cumpărături fără risc Conexiune securizată Plată prin transfer bancar Produse de calitate, producție proprie
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri