facebook
MobAmbient
  dan@mobambient-sofa.ro   0727 421 480
  Autentificare Creează cont
Idei de amenajare - dressinguri pentru spații mici

Idei de amenajare - dressinguri pentru spații mici

Idei de amenajare dressinguri pentru spații mici Amenajarea unui dressing într-un spațiu mic, mai ales atunci când locuiți într-un aparatment de bloc, devine o adevarată provocare, de multe ori fiind percepută ca fiind misiune imposibilă. Cu toate acestea să ai un dressing nu necesită atât de mult spațiu pe cât crezi. Totul se rezumă la planificarea inteligentă și la utilizarea spațiului pe care îl aveți la maximum.
De exemplu, dacă aveți un dormitor de dimensiuni moderate, puteți folosi oricând o mică parte din acesta pentru a vă poziționa un mic dressing. Vă prezentăm mai jos cîteva idei despre cum să vă alegeți un dressing pentru spațiu mic.
Un truc inteligent pentru dressing-urile mici este ca acesta să conțină o mulțime de rafturi cu diferite forme și dimensiuni precum și bare pentru umerașe, cuiere, sertare, coșuri, etc. În acest fel poți să ai spații pentru a atârna hainele sau pentru a le păstra împăturite pe cele care nu sunt de purtat într-un sezon. Asigurați-vă că luați în considerare spațiul pe care îl aveți și planificați-l bine, inclusiv cu sertare de depozitare pentru pantofi și genți.
Compartimentare optima dressing
Optează pentru dulapuri înalte, cu uși glisante, care sunt extrem de practice. De asemenea asigură-te că dressingul se integrează perfect în decorul camerei. Este important ca acesta să fie în armonie cu celelalte piese de mobilier din încăpere. De exemplu dacă vă doriți să dați dormitorului vostru ideea de spațiu și luminozitate puteți utiliza oglinzi pe ușile glisante.

Dressing cu uși glisante și oglindă

Ușile glisante sunt alegerea perfecta atunci când nu aveți suficient spațiu pentru deschiderea usilor cu balamale. Ca și principiu de functionare, ușile dressingului, care pot fi din sticlă, lemn, PAL, MDF, se prind de un mecanism care rulează pe șine, în lateral.

Sistem glisare dressing

Puteți alege dimensiunea optimă a dressingului dumneavoastră. Atunci când faceți măsurători, trebuie să luați în considerare poziția și forma camerei, prezența ferestrelor și ușilor, nișelor, posibilelor defecte pe pereți și alți factori. Un dressing bun trebuie sa aibă 3 zone disponibile: zona pentru umerașe, zona cu rafturi si zona pentru sertare.
După ce ați creat o schiță a dressingului, este deja posibil să stabiliți dimensiunea mobilierului. Merită să ne amintim că nu doar lățimea și adâncimea joacă un rol, ci și înălțimea. Cele mai utilizate materiale pentru șifonierele tip dressing sunt PAL-ul melaminat, furniruit sau lucios, precum și MDF-ul, în functie de preferințele și dorințele dumneavoastră. 

Accesoriile obligatorii într-un dressing:

Suportul pentru umerașe: puteți opta pentru o bară ovală sau rotundă, în funcție de preferințe. Pe barele superioare puteți așeza cămăși, tricouri, sacouri, geci, etc. iar pe cele inferioare pantaloni sau fuste. Bara de umerașe poate să fie fixă, sau lift (coboară prin tragerea manuală a barei centrale), fiind ideală pentru dressingurile înalte.

Lift bară umerașe

Suportul pentru pantaloni: suport suplimentar pentru depozitatrea pantalonilor, în cazul în care nu vă este suficient suportul pentru umerașe. Pe piață sunt foarte multe modele începând de la suporți din metal cu mai multe rânduri și glisiere cu bile până la varianta de sertar suport pantaloni cu coș.

Suport pantaloni

Sertarele pentru haine: vă ajută la organizarea hainelor pe categorii. Sertarele sunt ideale pentru depozitarea lenjeriei intime, a dresurilor, a șosetelor, etc. Puteți opta pentru sertare cu sisteme de închidere cu amortizare. Pentru o notă de eleganță puteți opta pentru sertare cu front de sticlă.

Sertare dressing

Suportul pentru pantofi: poate fi amplasat sub suportul de haine, orizontal, sau poate fi sub formă de sertar tip panou cu grilaj. Mai puteți opta pentru un suport vertical sub formă de coloană glisantă sau rotativă, cu mai multe niveluri.

Suport pantofi pentru dressing

Sursa de iluminare este un alt element de design important. Aceasta poate fi un corp de iluminat de plafon așezat în dreptul dressingului sau puteți utiliza benzi cu led pozitionate direct pe rafturi.

Iluminare interioară dressing

Atunci când alegeți rafturi pentru un dressing ar trebui să acordați atenție urmatoarelor aspecte: dimensiune, accesibilitate, lejeritate în utilizare, compactitate si funcționalitate. Adâncimea rafturlor poate varia în funcție de sistemul de inchidere al dressingului, începând de la 30-40 cm pana la 60 cm. Lățimea rafturilor nu trebuie să depășească 90 cm deoarece riscați ca acestea să se curbeze.
MobAmbient vă vine în ajutor cu dressinguri moderne pentru haine, produse care conțin foarte multe locuri de depozitare, perfecte pentru îmbrăcămintea ta!
Dressingul glisant cu 3 uși model DO4-24 este alegerea ideală pentru orice dormitor cu puțin spațiu, oferind în același timp stil și eleganță și oferind spațiu de depozitare amplu pentru toate elementele esențiale.

Dressing 3 uși glisante cu oglinzi, lungimea 240 cm, înălțimea 216 cm, adâncimea de 59 cm, PAL melaminat de foarte bună calitate, compartimentare eficientă cu 11 rafturi și bară pentru umerașe. Un alt dressing modern si elegant este cel cu 2 usi glisante model Tony, cu un design minimalist și cu o combinație unica de culori Wenge + Alb, extrem de încăpător.
Dressing din PAL cu uși glisante

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Cumpărături fără risc Conexiune securizată Plată prin transfer bancar Produse de calitate, producție proprie
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Aflaţi mai multe. Acceptă cookie-uri